Aurinkolinna

Vesiliukumäestä tuli Aurinkolinna

Porin Yyterin vesiliukumäen tontin vuokraoikeus siirtyi syksyllä 2018 Yyterin Toimintadyynit Oy:ltä Manu Toivonen Training Companylle (MTC Oy). Uusi nimi alueelle on nyt Aurinkolinna ja se on merkitty kaupparekisteriin emoyhtiön aputoiminimenä. Tavoitteena on investoida alueeseen merkittäviä summia ja kehittää Aurinkolinnasta vuosien varrella uusi Yyterin matkailun vetonaula.

  • Tämän kevään ja alkukesän teemana on ollut ”siisti ja kunnosta aluetta”, toteaa alueen yrittäjä Manu Toivonen MTC Oy:stä.
    Hän kertoo, että alueella olevien vanhojen toimintojen jäljiltä olevia rakenteita ja epäpuhtauksia, kuten vanhat aitaverkot, mädäntyneet lavat, betonirakenteet on poistettu tai naamioitu. Vanhaa lipunmyyntipistettä, jota kutsutaan nyt Aurinkolinnaksi, on paranneltu, mm. kattoa ja lattiaa korjattu ja rikkoutuneet ikkunat vaihdettu. Lisäksi alueelle on tehty hiekkaesteitä eroosion ja hiekan kulkeutumisen estämiseksi samaan tapaan kuin Porin kaupungin ympäristövirasto on isoilla dyyneillä tehnyt.

-Tänä kesänä Aurinkolinnaa käytetään Porin kaupungin ja alueen yrittäjien toimintojen esitteiden jako- ja esittelypisteenä. Myynnissä on myös Yyterin alueesta tehtyjä kortteja, valokuvia, kirjoja, savitöitä, lasiesineitä jne. Tilanteen ja kysynnän mukaan vuokrataan aurinkopetejä. Lapsille on järjestetty oma monipuolinen ja virikkeellinen leikkipiste leluineen.
Aurinkolinnassa on esillä myös Manu Toivosen valokuvanäyttely ”Maailman ympäri 12 minuutissa”.

  • Asiakkaiden palaute, säät ja yleinen suhtautuminen Aurinkolinnaan määrittävät jatkon ja Aurinkolinnan kehittämisen suunnan, pohtii Manu Toivonen. MTC Oy:llä on vuokrasopimus noin 3800m” alueesta vuoteen 2067. Alueella on rakennusoikeutta 700m2 ja tilapäistä rakennusoikeutta 850m2. Tontti on kaavassa merkitty P-12 palvelurakennusten korttelialueeksi virkistyskäyttöä ja matkailua palvelevia rakennuksia varten.

Garage Gukkenhaimin PÄÄSIÄINEN JA KEVÄT 2019

GARAGE GUKKENHAIMIN KEVÄT 2019

Garage Gukkenhaimi aloitti toimintansa vuonna 2012 ja se luotiin yksityisin voimin  osoittamaan, että aina ei tarvita 100 – 150 miljoonan euron investointia valtiolta tai kunnalta, jotta saadaan aikaiseksi paikka, joka toimii taiteen ja käsitöiden näyttelypaikkana.

Näiden  seitsemän  vuoden aikana Garage Gukkenhaimi on palvellut porilaisia ja Yyterissä liikkuvia matkailijoita  vakiinnuttaen paikkansa matkailunähtävyytenä.  Nyt  Garage Gukkenhaimi on uudistunut. Näyttelyt ovat saaneet entistä enemmän tilaa ja kalustusta on uusittu. Myynnissä olevat ”kädentaitajien tuotteet” ovat paremmin esillä  omana osastonaan.

Garage Gukkenhaimi pääsiäisenä 2019

Garage Gukkenhaimi on avoinna

maanantaina 15.4.2019 kello 11.00 – 17.00

tiistaina 16.4.2019  kello 11.00 – 16.00

keskiviikkona 17.4.2019 kello 11.00 – 17.00

torstaina 18.4.2019 kello 11.00 – 16.00

Garage Gukkenhaimi on avoinna tilauksesta

Garage Gukkenhaimi on avoinna kevään 2019 aikana tilauksesta ja sopimuksen mukaan.  Esittelemme mielellämme tuotteitamme niin yksittäisille asiakkaille kuin ryhmillekin.

Kesän 2019 ajaksi Garage Gukkenhaimin toiminta siirtyy Aurinkolinnan alueelle (= entisen vesiliukumäen alue Meriravintolan ja Yyterin Kylpylähotellin välissä).  Asiasta tiedotetaan tarkemmin kevään aikana.

Lisätietoja Manu Toivonen 0500-533572

MTC TÄYTTI 33 VUOTTA

1.10.2018 palvelualan koulutus- ja konsultointiyritys  MTC,  Manu Toivonen Consulting Ky, täytti 33 vuotta. Toiminta aloitettiin Porissa olohuoneen nurkkaan sijoitetussa ”toimistossa” Liisankadulla.

Sieltä siirryttiin omiin tilohin Eteläranta 2:een. Myöhemmin yritys toimi lähes 15 vuotta Puuvillatehtaalla Pohjoisranta 11:ssa laajoissa 450 m2 koulutustiloissa.  Nyt yrityksen toiminta ja tilat ovat siirtyneet Yyteriin osoitteeseen Juhanintie 2.

Yrityksen toiminnan painopiste on koulutuksen ja konsultoinnin ohella siirtynyt huoneistojen vuokraamiseen nimellä Aamuhuoneistot Yyterissä ja taidemyymälän ylläpitämiseen nimellä Garage Gukkenhaimi. Lisätietoja yrityksestä ja sen toiminnasta saat Manu Toivoselta puhelin 0500-533572 tai sähköpostilla manu.toivonen@mtc.fi tai www.mtc.fi tai www.aamuhuoneistot.fi  

 

 

 

 

Vuoden 2019 kalenteri myynnissä

VUODEN 2019 MAISEMAKALENTERI ON NYT MYYNNISSÄ

Vuoden 2019 kalenteri on nyt valmis. Se on järjestyksessään seitsemäs toteuttamani kalenteri. Kuusi edellistä kalenteria ovat saaneet hyvän vastaanoton ja rohkaisseet tekemään vuoden 2019 kalenterin. Tämän kalenterin kuvakerronta vie Sinut Yyteriin, Reposaareen, Noormarkkuun, Rudanmaahan, Lassilaan ja Poriin.

Kalenterin koko on säilynyt ennallaan, sillä tämä koko on osoittautunut toimivaksi niin kodin kuin toimiston seinällä tai lähetettäessä kalenteria lahjaksi postin välityksellä ystäville ja tuttaville ympäri Suomea ja maailmaan. ”Numeroruutuja” on kasvatettu entisestään ja niihin mahtuu runsaasti merkintöjä ja tekstiä. Kalenterin kuvista on saatavissa myös kortteja ja valokuvatauluja.

Kalenteri ei koskaan synny ilman hyvää kuvanvalintaa ja painotaloa. Haluan kiittää rakasta elämäntoveriani Eijaa ja siskoani Tiinaa osallistumisesta kuvien valintaan ja monipuolisesta kannustuksesta. Kiitos kuuluu myös painotalo Brand ID:n ammattitaitoiselle väelle joustavuudesta ja neuvoista hyvän painojäljen lisäksi.

Maisemakalenterin 2019 myyntipaikkoja ovat mm.

– Info Porin Kirjakauppa, Antinkatu 15, Pori

– PisonArt, Eteläkauppatori 2, Pori

– Savisiipi, Isolinnankatu 6, Pori

– K-Marketit Pihlava ja Kaanaa

– K-Market Noormarkku

– Sale Reposaari

– Garage Gukkenhaimi, Juhanintie 2, Pori

Lisätiedot ja tarjoukset suuremmista eristä: Manu Toivonen, puhelin 0500-533572, sähköposti manu.toivonen@mtc.fi, www.mtc.fi

 

 

Lukuisia valokuvanäyttelyjä

Luomuvalokuvia monissa näyttelyissä

Manu Toivosen valokuvia on nähty useissa näyttelyissä. Hänen kuvansa ovat kaikki luomuvalokuvia. Tämä tarkoittaa sitä, että niitä ei ole käsitelty  tietoteknisin parannuskeinoin. Kuvat ovat sellaisia kuin kamera on ne tallentanut.  Hänen valokuviaan on voinut nähdä vuosien varrella eri näyttelyissä mm. Puuvillatehtaalla, Porin pääkirjastossa, Suomalaisella Klubilla, Pihlavan kirjastossa, Yyterin näkötornissa ja Ruskakodissa. Uusin näyttely oli esillä Ruskalinnassa   2.3. – 15.4.2018 välisen ajan.

Kuvia löytyy myös runsaasti yksityiskotien ja yritysten seiniltä.  Kuvista on tehty myös suosittuja maisemakalentereita ja maisemakortteja. Hannes Tiiran kanssa hän on tehnyt yhteistyössä kirjan Yyteristä Reposaareen, joka ilmestyi vuonna 2016.

Manu Toivonen on syntynyt Noormarkussa ja vietti lapsuutensa K-kaupan takahuoneessa Lassila-nimisessä kylässä. Valokuvaamisen hän aloitti yli 50 vuotta sitten isänsä laatikkokamerallla. Vuonna 1985 perustetun MTC-nimisen palvelualan koulutus- ja konsultointiyrityksen myötä lehtiartikkelien kirjoittamisesta ja valokuvaamisesta tuli osa  hänen työtään.  Vuosikymmenien aikana hän on kirjoittanut satoja lehtiartikkeleita ja ottanut niihin tuhansia valokuvia niin Suomessa kuin ulkomaillakin.

Manu Toivosen pysyvät näyttelytilat  sijaitsevat Juhanintie 2 :ssa Garage Gukkenhaimin yhteydessä.

Lisätietoja Manu Toivonen, 0500-533572, manu.toivonen@mtc.fi

 

 

 

 

Garage Gukkenhaimi avoinna aina tilauksesta

IMG_9816

Garage Gukkenhaimi on avoinna yksityishenkilöille ja ryhmille ympäri vuoden sopimuksen mukaan. Soita numeroon 0500-533572 Manu Toivonen ja sovi sopiva aika itsellesi tai ryhmällesi.

Siis avaamme ja esittelemme Garage Gukkenhaimia yhdellekin henkilölle!

Garage Gukkenhaimissa on esillä tällä kertaa mm.  akvarelleja, Manu Toivosen valokuvatauluja, Tiina Rannan keramiikkaa, Lasistudio Torstenssonin kierrätyslasitöitä, Hannes Tiiran kirjoja, Kari Sjöholmin puu- ja köysituotteita sekä Päivi Sjöholmin IMG_9833koruja.

Garage Gukkenhaimi pääsiäisenä 2019

Garage Gukkenhaimi on avoinna

maanantaina 15.4.2019 kello 11.00 – 17.00

tiistaina 16.4.2019  kello 11.00 – 16.00

keskiviikkona 17.4.2019 kello 11.00 – 17.00

torstaina 18.4.2019 kello 11.00 – 16.00

Kesän 2019 ajaksi Garage Gukkenhaimin toiminta siirtyy Aurinkolinnan alueelle (= entisen vesiliukumäen alue Meriravintolan ja Yyterin Kylpylähotellin välissä).  Asiasta tiedotetaan tarkemmin kevään aikana.

MONIPUOLINEN JA MONIALAINEN MTC VUODESTA 1985