Aurinkolinnan kesä 2022

Kesä 2021 oli Aurinkolinnassa vilkas ja täynnä ohjelmaa

Porin Yyterin vesiliukumäen tontin vuokraoikeus siirtyi syksyllä 2018 Yyterin Toimintadyynit Oy:ltä Manu Toivonen Training Companylle (MTC Oy). Uusi nimi alueelle on nyt Aurinkolinna.

Kesän 2019 teemana oli ”siisti ja kunnosta aluetta”. Alueella olevien vanhojen toimintojen jäljiltä olevia rakenteita ja epäpuhtauksia siistittiin ja kunnostettiin. Vanha lipunmyyntipiste muutettin Aurinkolinnan myyntipisteeksi ja näyttelytilaksi. Lisäksi alueelle tehtiin hiekkaesteitä eroosion ja hiekan kulkeutumisen estämiseksi samaan tapaan kuin Porin kaupungin ympäristövirasto on isoilla dyyneillä tehnyt.

Kesän 2020 toiminnan lähtökohtana oli asiakkaiden positiivinen palaute ja ideat. Aurinkolinnan alueen siistiminen jatkui, mm. rakenteita uusittiin ja alueelle istutettiin 100 kääpiökatajaa ja 300 rantavehnän tainta estämään hiekan kulkeutumista ja eroosiota.

Aurinkolinnan kehittäminen jatkui edelleen kevään ja kesän 2021 aikana. MTC Oy:llä on vuokrasopimus noin 3800m” alueesta vuoteen 2067. Alueella on rakennusoikeutta 1500m2. Tontti on kaavassa merkitty P-12 palvelurakennusten korttelialueeksi virkistyskäyttöä ja matkailua palvelevia rakennuksia varten. Tavoitteena on investoida alueeseen 50.000 – 500.000 ja kehittää Aurinkolinnasta vuosien varrella uusi Yyterin matkailun vetonaula.

Aurinkolinnassa tapahtuu kesällä 2022

  • Yhteislauluilta Yyterin alueen asukkaiden kanssa teemalla ”Seikkaillen ja laulaen” 15.6.2022 kello 16.00 alkaen. Tilaisuus on osa Porin kaupungin Rakkaudella porilaisille-hyvinvointihanketta.
  • Muusta toiminnasta ja tilaisuuksista lisätietoja Manu Toivonen.

Manu Toivonen 0500-533572 tai manu.toivonen@mtc.fi

Garage Gukkenhaimi MUUTTAA KESÄKSI AURINKOLINNAAN

TIETOA GARAGE GUKKENHAIMISTA

Garage Gukkenhaimi aloitti toimintansa vuonna 2012 ja se luotiin yksityisin voimin  osoittamaan, että aina ei tarvita 100 – 150 miljoonan euron investointia valtiolta tai kunnalta, jotta saadaan aikaiseksi paikka, joka toimii taiteen ja käsitöiden näyttelypaikkana.

Näiden  kahdentoista  vuoden aikana Garage Gukkenhaimi on palvellut porilaisia ja Yyterissä liikkuvia matkailijoita  vakiinnuttaen paikkansa matkailunähtävyytenä.  Nyt  Garage Gukkenhaimi on uudistunut. Näyttelyt ovat saaneet entistä enemmän tilaa ja kalustusta on uusittu. Myynnissä olevat ”kädentaitajien tuotteet” ovat paremmin esillä  omana osastonaan.

KESÄ AURINKOLINNASSA

 Kesän 2022 ajaksi Garage Gukkenhaimin toiminta siirtyy Aurinkolinnaan.  (= entisen vesiliukumäen alue Meriravintolan ja Yyterin Kylpylähotellin välissä).

Aurinkolinna  on avoinna 27.6. – 6.8.2022  välisen ajan joka päivä kello 12.00 – 17.00 säävarauksella.  Tilauksesta ja sopimuksen mukaan myös muina aikoina. 

Lisätietoja Manu Toivonen 0500-533572

Ystävänpäivät garage Gukkenhaimissa perjantai 11.2. -maanantai 14.2.2022

IMG_9816

Garage Gukkenhaimi on avoinna yksityishenkilöille ja ryhmille ympäri vuoden sopimuksen mukaan. Soita numeroon 0500-533572 Manu Toivonen ja sovi sopiva aika itsellesi tai ryhmällesi.

Siis avaamme ja esittelemme Garage Gukkenhaimia yhdellekin henkilölle!

Garage Gukkenhaimissa on esillä tällä kertaa mm.  akvarelleja, Manu Toivosen valokuvatauluja, Tiina Rannan keramiikkaa, Lasistudio Torstenssonin kierrätyslasitöitä, Hannes Tiiran kirjoja, Kari Sjöholmin puu- ja köysituotteita sekä Päivi Sjöholmin IMG_9833koruja.

Garage Gukkenhaimin Ystävänpäivät

Garage Gukkenhaimi on avoinna helmikuussa Ystävänpäivillä perjantain 11.2. – maanantain 14.2.2022  välisen ajan joka päivä kello 12.00 – 17.00.  Tarjouksena mm. Manu Toivosen valokuvatauluja 50 prosentin alennuksella.  Suosittelemme kasvomaskin käyttöä.

Vuoden 2022 JUHLAMAISEMAkalenteri ON myynnissä

VUODEN 2022 MAISEMAKALENTERI ON NYT MYYNNISSÄ

Vuoden 2022 kalenteri on nyt valmis. Se on järjestyksessään kymmenes toteuttamani kalenteri siis Juhlakalenteri.  Yhdeksän edellistä kalenteria ovat saaneet hyvän vastaanoton ja rohkaisseet tekemään vuoden 2022 kalenterin. Tämän kalenterin kuvakerronta vie Sinut Yyteriin, Kalloon, Uniluotoon, Reposaareen,  Noormarkkuun, Lassilaan ja Poriin.

Kalenterin koko on säilynyt ennallaan, sillä tämä koko on osoittautunut toimivaksi niin kodin kuin toimiston seinällä tai lähetettäessä kalenteria lahjaksi postin välityksellä ystäville ja tuttaville ympäri Suomea ja maailmaan.

”Numeroruutuja” on kasvatettu entisestään ja niihin mahtuu runsaasti merkintöjä ja tekstiä. Kalenterin kuvista on saatavissa myös kortteja ja valokuvatauluja.

Kalenteri ei koskaan synny ilman hyvää kuvanvalintaa ja painotaloa. Haluan kiittää rakasta elämäntoveriani Eijaa ja siskoani Tiinaa osallistumisesta kuvien valintaan ja monipuolisesta kannustuksesta. Kiitos kuuluu myös painotalo Printhausen ammattitaitoiselle väelle joustavuudesta ja neuvoista hyvän painojäljen lisäksi.

Maisemakalenterin 2022  myyntipaikkoja ovat mm.

–  Porin Kirjakauppa, Antinkatu 15, Pori

– PisonArt, Eteläkauppatori 2, Pori

– K-Marketit Pihlava, Kaanaa ja Noormarkku

– Sale Reposaari

– Garage Gukkenhaimi, Juhanintie 2, Pori

Lisätiedot ja tarjoukset suuremmista eristä: Manu Toivonen, puhelin 0500-533572, sähköposti manu.toivonen@mtc.fi, www.mtc.fi

MTC TÄYTTI 36 VUOTTA

1.10.2021 palvelualan koulutus- ja konsultointiyritys  MTC,  Manu Toivonen Consulting Ky, täytti 36 vuotta. Toiminta aloitettiin Porissa olohuoneen nurkkaan sijoitetussa ”toimistossa” Liisankadulla.

Sieltä siirryttiin omiin tilohin Eteläranta 2:een. Myöhemmin yritys toimi lähes 15 vuotta Puuvillatehtaalla Pohjoisranta 11:ssa laajoissa 450 m2 koulutustiloissa.  Nyt yrityksen toiminta ja tilat ovat siirtyneet Yyteriin osoitteeseen Juhanintie 2.

Yrityksen toiminnan painopiste on koulutuksen ja konsultoinnin ohella siirtynyt kalustettujen  huoneistojen vuokraamiseen nimellä Aamuhuoneistot Yyterissä ja taidemyymälän ylläpitämiseen nimellä Garage Gukkenhaimi.

Syksyllä 2018 MTC osti Yyterin Toimintadyynit Oy:ltä vuokraoikeuden vesiliukumäen alueeseen. Alueella on rakennusoikeutta 1500 m2  ja alue on nimetty Aurinkolinnaksi.

Asemakaavassa alue on merkitty palvelurakennusten korttelialueeksi  virkistyskäyttöä ja matkaillua palvelevia rakennuksia varten. Kesien 2019-2021 aikana aluetta järjesteltiin uudelleen ja siellä olevia rakennuksia kunnostettiin.  Garage Gukkenhaimin toiminta on siirtynyt kesäajaksi Aurinkolinnaan. Tulevista aluetta koskevista suunnitelmista kerrotaan kevään 2022 aikana tarkemmin.

Lisätietoja yrityksestä ja sen toiminnasta saat Manu Toivoselta puhelin 0500-533572 tai sähköpostilla manu.toivonen@mtc.fi tai www.mtc.fi tai www.aamuhuoneistot.fi  

Aurinkolinnan kohokohtia Kalaruokapainotteinen eräruokakurssi

Aurinkolinnassa (entinen vesiliukumäen alue) Yyterissä keskiviikkona 8.7.2020 kello 10-16, ”Satoi tai paistoi, me paistamme avotulella” Kurssin vetäjänä Turkka J. Aaltonen.

Ohjelma kello 10.00 – 16.00

– aamukahvit ja teoriaosuus, ruoanvalmistus ja ruokailut, loppukommentit ja todistusten jako 

Valmistettavat ruoat

– Loimukalat: perinteinen ristiinnaulittu ja täytetty 

– Ahvenpata: ahvenet yrttipedillä höyrytettynä

– Paperisavustettu hauki hiilloksella

– Jääsilakat, kalat kypsyvät sipulin ja silavan kera jäävedessä 

– Körpäkkä: perinteinen äijäruoka, kalaa, sipulia, sikalihaa

– Dutch Oven leipä: ns. ylälämpöpadassa paistettu leipä

– Juusto: nopea, ns. piimäjuusto on tuoretta lisuketta

– Suolalintu: kokonainen suolalla peitetty kana padassa nuotiolla

Teoriaosuudella 

käydään läpi kaikki valmistettavat ruoat ja osallistujat saavat kaikkien valmistettavien ruokien reseptit omaan käyttöönsä.  Ruoat nautitaan yhdessä niiden valmistumisen myötä.

Ilmoittautuminen ja kurssin hinta

Kurssin osallistujamäärä rajoitetaan 16 henkilöön ja paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä. Ilmoittautuminen 19.6.2020 mennessä sähköpostilla manu.toivonen@mtc.fi tai puhelimitse 0500-533572. Kurssin hinta on 49 euroa sisältäen teoriaosuuden, ruokailut, ruokajuomat, reseptit ja todistuksen.

Ainutlaatuinen mahdollisuus tutustua eräruokien valmistukseen ja nauttimiseen leppoisassa hengessä eräruoka-asiantuntija Turkka J. Aaltosen johdolla Yyterissä !

Lukuisia valokuvanäyttelyjä

Luomuvalokuvia monissa näyttelyissä

Manu Toivosen valokuvia on nähty useissa näyttelyissä. Hänen kuvansa ovat kaikki luomuvalokuvia. Tämä tarkoittaa sitä, että niitä ei ole käsitelty  tietoteknisin parannuskeinoin. Kuvat ovat sellaisia kuin kamera on ne tallentanut.  Hänen valokuviaan on voinut nähdä vuosien varrella eri näyttelyissä mm. Puuvillatehtaalla, Porin pääkirjastossa, Suomalaisella Klubilla, Pihlavan kirjastossa, Yyterin näkötornissa, Ruskakodissa ja Virkistyshotelli Yyterissä kevään 2020 aikana.

Kesän 2021 valokuvanäyttely ”Yyteristä Reposaareen”  oli esillä Aurinkolinnassa 22.6.2021 – 9.8.2021 välisen ajan kello 11-18.

Kesän 2022 valokuvanäyttely ”Aina Yyteriin me palattiin” on esillä Aurinkolinnassa 27.6.2022 – 6.8.2022 välisen ajan kello 12.00-17.00.

Kuvia löytyy myös runsaasti yksityiskotien ja yritysten seiniltä.  Kuvista on tehty myös suosittuja maisemakalentereita ja maisemakortteja. Hannes Tiiran kanssa hän on tehnyt yhteistyössä kirjan Yyteristä Reposaareen, joka ilmestyi vuonna 2016.

Manu Toivonen on syntynyt Noormarkussa ja vietti lapsuutensa K-kaupan takahuoneessa Lassila-nimisessä kylässä. Valokuvaamisen hän aloitti yli 50 vuotta sitten isänsä laatikkokamerallla. Vuonna 1985 perustetun MTC-nimisen palvelualan koulutus- ja konsultointiyrityksen myötä lehtiartikkelien kirjoittamisesta ja valokuvaamisesta tuli osa  hänen työtään.  Vuosikymmenien aikana hän on kirjoittanut satoja lehtiartikkeleita ja ottanut niihin tuhansia valokuvia niin Suomessa kuin ulkomaillakin.

Manu Toivosen pysyvät näyttelytilat  sijaitsevat Juhanintie 2 :ssa Garage Gukkenhaimin yhteydessä.

Lisätietoja Manu Toivonen, 0500-533572, manu.toivonen@mtc.fi