AurinkolinnaN KEHITTÄMISESTÄ

Vilkas kesä 2023 Aurinkolinnassa

Porin Yyterin vesiliukumäen tontin vuokraoikeus siirtyi syksyllä 2018 Yyterin Toimintadyynit Oy:ltä Manu Toivonen Training Companylle (MTC Oy). Uusi nimi alueelle on nyt Aurinkolinna.

Kesän 2019 teemana oli ”siisti ja kunnosta aluetta”. Alueella olevien vanhojen toimintojen jäljiltä olevia rakenteita ja epäpuhtauksia siistittiin ja kunnostettiin. Vanha lipunmyyntipiste muutettin Aurinkolinnan myyntipisteeksi ja näyttelytilaksi. Lisäksi alueelle tehtiin hiekkaesteitä eroosion ja hiekan kulkeutumisen estämiseksi samaan tapaan kuin Porin kaupungin ympäristövirasto on isoilla dyyneillä tehnyt.

Kesän 2020 – 2022 toiminnan lähtökohtana oli asiakkaiden positiivinen palaute ja ideat. Aurinkolinnan alueen siistiminen jatkui, mm. rakenteita uusittiin ja alueelle istutettiin 100 kääpiökatajaa ja 300 rantavehnän tainta estämään hiekan kulkeutumista ja eroosiota.

Aurinkolinna jatkoi kesällä 2023 Porin kaupungin ja alueen yrittäjien toimintojen esitteiden jako- ja esittelypisteenä. Myynnissä oli Yyterin alueesta tehtyjä kortteja, valokuvia, kirjoja, savitöitä, lasiesineitä jne. Alueella oli kaikille avoin grillauspaikka ja lapsille oma leikkipiste leluineen. Myös aurinkopetejä vuokrattiin varjoineen.

Aurikolinnassa järjestettiin kesän 2023 aikana mm. karaokeiltoja, savityöpajoja, erätapahtumia ja joogatunteja. Aurinkolinnassa oli esillä myös Manu Toivosen valokuvanäyttely ”Aina Yyteriin me palattiin”.

Aurinkolinnan kehittäminen jatkuu edelleen. MTC Oy:llä on vuokrasopimus noin 3800m” alueesta vuoteen 2067. Alueella on rakennusoikeutta 1500m2. Tontti on kaavassa merkitty P-12 palvelurakennusten korttelialueeksi virkistyskäyttöä ja matkailua palvelevia rakennuksia varten. Tavoitteena on investoida alueeseen 150.000 – 500.000 euroa ja kehittää Aurinkolinnasta vuosien varrella uusi Yyterin matkailun vetonaula.

Aurinkolinnan toiminnassa ja suunnittelussa huomioidaan myös Porin kaupungin, alueen yrittäjien ja Ramboll Finland Oy:n yhdessä tekemä suunnitelma koko Yyterin alueen kehittämiseksi.

Katso: Asiaa Aurinkolinnasta ja Elämää Aurinkolinnassa.

Lisätietoja

Manu Toivonen +358 500 533572 tai manu.toivonen@mtc.fi

MONIPUOLINEN JA MONIALAINEN MTC VUODESTA 1985