Kalaruokapainotteinen eräruokakurssi

Aurinkolinnassa (entinen vesiliukumäen alue) Yyterissä keskiviikkona 8.7.2020 kello 10-16, ”Satoi tai paistoi, me paistamme avotulella” Kurssin vetäjänä Turkka J. Aaltonen.

Ohjelma kello 10.00 – 16.00

– aamukahvit ja teoriaosuus, ruoanvalmistus ja ruokailut, loppukommentit ja todistusten jako 

Valmistettavat ruoat

– Loimukalat: perinteinen ristiinnaulittu ja täytetty 

– Ahvenpata: ahvenet yrttipedillä höyrytettynä

– Paperisavustettu hauki hiilloksella

– Jääsilakat, kalat kypsyvät sipulin ja silavan kera jäävedessä 

– Körpäkkä: perinteinen äijäruoka, kalaa, sipulia, sikalihaa

– Dutch Oven leipä: ns. ylälämpöpadassa paistettu leipä

– Juusto: nopea, ns. piimäjuusto on tuoretta lisuketta

– Suolalintu: kokonainen suolalla peitetty kana padassa nuotiolla

Teoriaosuudella 

käydään läpi kaikki valmistettavat ruoat ja osallistujat saavat kaikkien valmistettavien ruokien reseptit omaan käyttöönsä.  Ruoat nautitaan yhdessä niiden valmistumisen myötä.

Ilmoittautuminen ja kurssin hinta

Kurssin osallistujamäärä rajoitetaan 16 henkilöön ja paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä. Ilmoittautuminen 19.6.2020 mennessä sähköpostilla manu.toivonen@mtc.fi tai puhelimitse 0500-533572. Kurssin hinta on 49 euroa sisältäen teoriaosuuden, ruokailut, ruokajuomat, reseptit ja todistuksen.

Ainutlaatuinen mahdollisuus tutustua eräruokien valmistukseen ja nauttimiseen leppoisassa hengessä eräruoka-asiantuntija Turkka J. Aaltosen johdolla Yyterissä !