Aurinkolinna

Vesiliukumäestä tuli Aurinkolinna

Porin Yyterin vesiliukumäen tontin vuokraoikeus siirtyi syksyllä 2018 Yyterin Toimintadyynit Oy:ltä Manu Toivonen Training Companylle (MTC Oy). Uusi nimi alueelle on nyt Aurinkolinna ja se on merkitty kaupparekisteriin emoyhtiön aputoiminimenä. Tavoitteena on investoida alueeseen merkittäviä summia ja kehittää Aurinkolinnasta vuosien varrella uusi Yyterin matkailun vetonaula.

Kesän 2019 teemana oli ”siisti ja kunnosta aluetta”, toteaa alueen yrittäjä Manu Toivonen MTC Oy:stä.
Hän kertoo, että alueella olevien vanhojen toimintojen jäljiltä olevia rakenteita ja epäpuhtauksia, kuten vanhat aitaverkot, mädäntyneet lavat, betonirakenteet on poistettu tai naamioitu. Vanhaa lipunmyyntipistettä, jota kutsutaan nyt Aurinkolinnaksi, on paranneltu, mm. kattoa ja lattiaa korjattu ja rikkoutuneet ikkunat vaihdettu. Lisäksi alueelle on tehty hiekkaesteitä eroosion ja hiekan kulkeutumisen estämiseksi samaan tapaan kuin Porin kaupungin ympäristövirasto on isoilla dyyneillä tehnyt.
– Kesällä 2019 Aurinkolinnaa käytettiin Porin kaupungin ja alueen yrittäjien toimintojen esitteiden jako- ja esittelypisteenä. Myynnissä oli myös Yyterin alueesta tehtyjä kortteja, valokuvia, kirjoja, savitöitä, lasiesineitä jne. Tilanteen ja kysynnän mukaan vuokrattiin aurinkopetejä. Lapsille oli järjestetty oma monipuolinen ja virikkeellinen leikkipiste leluineen.
Aurinkolinnassa oli esillä myös Manu Toivosen valokuvanäyttely ”Maailman ympäri 12 minuutissa”.

Asiakkaiden palaute, säät ja yleinen suhtautuminen Aurinkolinnaan määrittävät jatkon ja Aurinkolinnan kehittämisen suunnan, pohtii Manu Toivonen. MTC Oy:llä on vuokrasopimus noin 3800m” alueesta vuoteen 2067. Alueella on rakennusoikeutta 700m2 ja tilapäistä rakennusoikeutta 850m2. Tontti on kaavassa merkitty P-12 palvelurakennusten korttelialueeksi virkistyskäyttöä ja matkailua palvelevia rakennuksia varten.
Kesän 2020 suunnitelmista ja aukioloajoista kerrotaan tarkemmin kevään 2020 aikana. Lisätietoja tarvittaessa Manu Toivonen 0500-533572 tai manu.toivonen@mtc.fi

MONIPUOLINEN JA MONIALAINEN MTC VUODESTA 1985