Aurinkolinnan kesä 2022

Kesä 2021 oli Aurinkolinnassa vilkas ja täynnä ohjelmaa

Porin Yyterin vesiliukumäen tontin vuokraoikeus siirtyi syksyllä 2018 Yyterin Toimintadyynit Oy:ltä Manu Toivonen Training Companylle (MTC Oy). Uusi nimi alueelle on nyt Aurinkolinna.

Kesän 2019 teemana oli ”siisti ja kunnosta aluetta”. Alueella olevien vanhojen toimintojen jäljiltä olevia rakenteita ja epäpuhtauksia siistittiin ja kunnostettiin. Vanha lipunmyyntipiste muutettin Aurinkolinnan myyntipisteeksi ja näyttelytilaksi. Lisäksi alueelle tehtiin hiekkaesteitä eroosion ja hiekan kulkeutumisen estämiseksi samaan tapaan kuin Porin kaupungin ympäristövirasto on isoilla dyyneillä tehnyt.

Kesän 2020 toiminnan lähtökohtana oli asiakkaiden positiivinen palaute ja ideat. Aurinkolinnan alueen siistiminen jatkui, mm. rakenteita uusittiin ja alueelle istutettiin 100 kääpiökatajaa ja 300 rantavehnän tainta estämään hiekan kulkeutumista ja eroosiota.

Aurinkolinnan kehittäminen jatkui edelleen kevään ja kesän 2021 aikana. MTC Oy:llä on vuokrasopimus noin 3800m” alueesta vuoteen 2067. Alueella on rakennusoikeutta 1500m2. Tontti on kaavassa merkitty P-12 palvelurakennusten korttelialueeksi virkistyskäyttöä ja matkailua palvelevia rakennuksia varten. Tavoitteena on investoida alueeseen 50.000 – 500.000 ja kehittää Aurinkolinnasta vuosien varrella uusi Yyterin matkailun vetonaula.

Aurinkolinnassa tapahtuu kesällä 2022

  • Yhteislauluilta Yyterin alueen asukkaiden kanssa teemalla ”Seikkaillen ja laulaen” 15.6.2022 kello 16.00 alkaen. Tilaisuus on osa Porin kaupungin Rakkaudella porilaisille-hyvinvointihanketta.
  • Muusta toiminnasta ja tilaisuuksista lisätietoja Manu Toivonen.

Manu Toivonen 0500-533572 tai manu.toivonen@mtc.fi