Aurinkolinnan kesä 2021

Kesä 2020 oli Aurinkolinnassa vilkas

Porin Yyterin vesiliukumäen tontin vuokraoikeus siirtyi syksyllä 2018 Yyterin Toimintadyynit Oy:ltä Manu Toivonen Training Companylle (MTC Oy). Uusi nimi alueelle on nyt Aurinkolinna.

Kesän 2019 teemana oli ”siisti ja kunnosta aluetta”. Alueella olevien vanhojen toimintojen jäljiltä olevia rakenteita ja epäpuhtauksia siistittiin ja kunnostettiin. Vanha lipunmyyntipiste muutettin Aurinkolinnan myyntipisteeksi ja näyttelytilaksi. Lisäksi alueelle tehtiin hiekkaesteitä eroosion ja hiekan kulkeutumisen estämiseksi samaan tapaan kuin Porin kaupungin ympäristövirasto on isoilla dyyneillä tehnyt.

Kesän 2020 toiminnan lähtökohtana oli asiakkaiden positiivinen palaute ja ideat. Aurinkolinnan alueen siistiminen jatkui, mm. rakenteita uusittiin ja alueelle istutettiin 100 kääpiökatajaa ja 300 rantavehnän tainta estämään hiekan kulkeutumista ja eroosiota.

Aurinkolinna jatkoi kesällä 2020 Porin kaupungin ja alueen yrittäjien toimintojen esitteiden jako- ja esittelypisteenä. Myynnissä oli Yyterin alueesta tehtyjä kortteja, valokuvia, kirjoja, savitöitä, lasiesineitä jne. Alueella oli kaikille avoin grillauspaikka ja lapsille oma leikkipiste leluineen. Myös aurinkopetejä vuokrattiin varjoineen. Aurinkolinnassa oli esillä myös Manu Toivosen valokuvanäyttely ”Yyteristä Reposaareen”. Kesän  aikana järjestettiin alueella kalaruokapainoitteinen eräruokakurssi ja valokuvauksen peruskurssi.

Aurinkolinnan kehittäminen jatkuu edelleen kevään ja kesän 2021 aikana. MTC Oy:llä on vuokrasopimus noin 3800m” alueesta vuoteen 2067. Alueella on rakennusoikeutta 1500m2. Tontti on kaavassa merkitty P-12 palvelurakennusten korttelialueeksi virkistyskäyttöä ja matkailua palvelevia rakennuksia varten. Tavoitteena on investoida alueeseen 50.000 – 500.000 ja kehittää Aurinkolinnasta vuosien varrella uusi Yyterin matkailun vetonaula.

Lisätietoja tarvittaessa Manu Toivonen 0500-533572 tai manu.toivonen@mtc.fi